Podkast

Bela kuća šalje crni scenario u srce Evrope | Od četvrtka do četvrtka

Događaje koji su obeležili proteklih sedam dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mesec dana od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Ruski zvaničnici tvrde da se bliže cilju, Amerika se sprema za navodni nuklearni odgovor. Putin odlučio da sve zemlje, koje Rusija smatra neprijateljskim, gas plaćaju u rubljama. Obeležava se 23 godina od NATO agresije, dan uoči preminula zagovornica tog napada - Medlin Olbrajt.
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaramo sa bivšim šefom diplomatije i ambasadorom SRJ u Ujedinjenim nacijama Vladislavom Jovanovićem. Pitaćemo ga šta je cilj svih vanrednih sastanaka u Briselu - samita lidera NATO-a, G7 i lidera Evropske unije kojem je prisustvovao i američki predsednik? Da li se u ovakvim geopolitičkim okolnostima može sačuvati zajedništvo Alijanse? Zašto se ćutalo o biolaboratorijama u Ukrajini koje je finansirao Pentagon? Koliko su opravdane sumnje Bele kuće da će Rusija da upotrebi hemijsko, biološko i nuklearno oružje? Na šta će se sve odraziti odluka Vladimira Putina da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama? Koliko je posledica po međunarodni poredak izazvala odluka NATO da bombarduje SRJ?
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Komentar