RUSIJA

„Gori su od nuklearne bombe“: Bolivija osudila izveštavanje zapadnih medija o Ukrajini

Ubistvo nekoliko hiljada proruskih građana u Ukrajini od strane nacionalista je zločin protiv čovečnosti, a izveštavanje zapadnih medija o situaciji u toj zemlji je gore od nuklearne bombe, izjavio je bivši predsednik Bolivije Evo Morales.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema njegovim rečima, razlog za ono što se dešava u Ukrajini su politička širenja NATO-a pod vođstvom SAD. Amerika u tom sukobu traži priliku da okruži Rusiju vojnim prisustvom, naveo je Morales u intervjuu za Sputnjik.
„Ali, to nije glavno pitanje. Ima i rasizma, nacionalizma. Od 2014. godine u Ukrajini je stradalo 14.000 ljudi. Proruski ljudi su ubijeni. Ovo je zločin protiv čovečnosti. Gde su mediji ove osude činjenice?“, istakao je bivši lider Bolivije.
Političar je zapadne medije nazvao licemernim.
„Za mene su desničarski mediji gori od atomske bombe. Svakog dana, svake noći truju i uništavaju narode, posebno mlađu generaciju. Mediji treba da budu usmereni na zaštitu života, socijalnu pravdu, da budu usmereni na obrazovanje, na zaštitu prava. Ali oni to ne čine“, smatra Morales.

Evropa cenzuriše medije koji govore istinu o Ukrajini

Istovremeno, Evropa pokušava da ućutka medije koji govore istinu o događajima u Ukrajini, gde su nacionalisti ubili hiljade ljudi, a NATO je svojim širenjem izazvao zaoštravanje, napomenuo je on.
„To je dvostruki standard. Cenzurišu medije dok govore o slobodi govora. Ne mogu da razumem kako određene evropske institucije koje proklamuju demokratiju i slobodu govora sada zatvaraju medije koji govore istinu. Mediji koji predstavljaju imperijalizam govore bilo kakve laži, pokušavaju da izazovu sukob između zemalja, ali mediji koji govore istinu su cenzurisani, prinuđeni su da ćute“, zaključio je Morales.
Podsetimo, Evropska unija je 2. marta zabranila distribuciju signala i sadržaja televizije „RT“ i Sputnjika u pozadini ruske operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.
RUSIJA
„RT Frans“ traži od suda EU da poništi odluku o blokadi
Komentar