RUSIJA

U Holandiji blokirani sajtovi RT-a i Sputnjika

Holandski internet provajder blokirao je sajtove RT-a i „Sputnjika“ na teritoriji Holandije, prenosi tamošnja Radiodifuzna televizijska korporacija.
Sputnik
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Saopšteno je da holandski internet-provajderi „Vodafon zigo“, „T-Mobajl“ i KPN od danas blokiraju sajtove ruskih televizija RT i informativne agencije „Sputnjik“ na teritoriji Holandije.
Evropska unija je 2. marta zabranila emitovanje signala i sadržaja RT i „Sputnjika“ zbog specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini. Prekinut je rad u četiri zemlje: Španiji, Francuskoj, Nemačkoj i Grčkoj.
Istog dana je američka kompanija „Meta“ isključila aplikacije svih resursa agencije, a novinari tih medija su postali mete na društvenim mrežama. Lični nalozi nekih novinara su obeleženi na Tviteru oznakom „mediji koji su povezani sa ruskom Vladom“.
RUSIJA
Sputnjik prekinuo rad u četiri zemlje EU
Komentar