SPORT

Levandovski postigao golove za istoriju, Pirova pobeda Intera u Liverpulu /video/

Fudbaleri minhenskog Bajerna su savladali Salcburg sa 7:1, uz najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona za Roberta Levandovskog, a u četvrtfinalu elitnog takmičenja pridružio im se i Liverpul koji je poražen od Intera sa 1:0, ali je u prvom duelu u Milanu pobedio sa jednim golom više.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Posle prve utakmice odigrane u Salcburgu i završene rezultatom 1:1, očekivalo se da će austrijska ekipa pružiti veliki otpor u Minhenu, ali se to nije dogodilo.
Bajernu je trebalo nešto više od pola sata da povede sa velikih 4:0 i da gotovo reši duel posle svega trećine odigranog vremena.
Tri gola su bila deo Roberta Levandovskog – u 12. i 21. minutu je realizovao penale, a u 23. je zatresao mrežu iz igre, što je najbrži het-trik u Ligi šampiona ikada.
Četvrti gol i tačku na utakmicu stavio je Serž Gnabri u 31. minutu, a do kraja poluvremena nekoliko prilika za povećanje golgeterskog salda imao je Levandovski, ali je rezultat ostao nepromenjen.
Za to vreme, rezultat revanš meča utakmice između Liverpula i Intera bio je nerešen, a engleska ekipa je bila dominantna i imala više vremena loptu u posedu, iako je imala prednost od 2:0 iz prvog duela.
Dok je Inter tražio način kako da pronađe put do gola Liverpula, Bajern je povisio razliku golom Tomasa Milera u 54. minutu.
Osam minuta kasnije u odnosu na duel u Minhenu, zatresla se mreža u Engleskoj – Lautaro Martines je postigao pogodak za Inter i dao nadu svom timu, ali je ona potonula minut kasnije pošto je Aleksis Sančes dobio drugi žuti karton.
Počasni pogodak za Salcburg u Minhenu postigao je Mauric Kjergor u 70. minutu, ali je Bajern i dalje nastavio da dominira.
Kao posledica takvog načina igre stigao je i šesti gol za Bajern – ponovo je strelac bio Miler, opet posle asistencije Liroja Sanea u 83. minutu.
Sane je tri minuta kasnije sebe nagradio pogotkom, a Levandovski je upisao i asistenciju.
Sa druge strane, Inter nije uspeo da postigne još jedan gol i izbori produžetke pa završava takmičenje u Ligi šampiona Pirovom pobedom od 1:0 na legendarnom stadionu Enfild Roud.
Liga šampiona, 1/8 finala, revanš
Liverpul – Inter 0:1 (0:0), prva utakmica 2:0
Martines 62
Bajern – Salcburg 7:1 (4:0), prva utakmica 1:1
Levandovski 12p, 21p, 23, Gnabri 31, Miler 54, 83, Sane86 – Kjergor 70
Komentar