RUSIJA

Bizarne sankcije Zapada: Nakon mačaka nepoželjan i hrast slavnog ruskog pisca

Pod sankcijama SAD i EU koje su uverene Rusiji našao se i hrast koji jr pre 200 godina posadio na svom imanju Spasko-Litovinovo kod Orla veliki ruski pisac Ivan Turgenjev.
Sputnik
Turgenjevljev hrast je isključen iz nominacije za „Evropsko drvo godine“ zbog specijalne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.
„Odmah isključujemo Rusku Federaciju iz učesnika međunarodnog konkursa – Evropsko drvo godine“, objavio je organizator konkursa, Asocijacija ekološkog partnerstva koja objadinjuje fondove za zaštitu prirode iz Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Bugarske i Rumunije.
Podsetimo, pod „ukrajinskim“ sankcijama protiv Rusije našle su se i sve rasne mačke iz Rusije. Sada ni jedna ruska mačka ne može učestvovati na međunarodnim izložbama mačaka, saopštila je Međunarodnaasocijacija mačaka FIFE, čije sedište je u Francuskoj. Sankcije protiv ruskih mačaka uvedene su u znak solidarnosti sa ukrajinskim ljubiteljima mačaka koji se, prema FIFE, „očajnički brinuo svojim mačkama i drugim životinjama u ovim teškim životnim okolnostima“.
RUSIJA
Sankcije i za ruske mačke
Komentar