RUSIJA

Rumunija blokira RT i Sputnjik, udar na ruske kanale i u Kazahstanu

Vlasti Rumunije preduzele su niz mera kako bi blokirale sajtove agencije Sputnjik i televizije RT, a do kraja dana će svi rumunski operateri blokirati emitovanje kanala RT, saopštio je portparol Vlade te zemlje Dan Kerbunaru.
Sputnik
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„U kontekstu krize u Ukrajini predstavljam spisak sajtova od kojih je deo blokiran, a neki će uskoro biti blokirani. To su ru.md.sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, profitsmall.com, yourincome.site, citestesitu.com, rtnews.com, cloudx.ro. Procedura blokiranja je već pokrenuta. Poslednji operater koji emituje televiziju 'Raša tudej' večeras će je blokirati“, rekao je Kerbunaru.
Kako se vidi iz saopštenja, radi se, između ostalog, o sajtovima Sputnjika Moldavija na moldavskom, rumunskom i ruskom jeziku.
Istovremeno, TV i internet provajder iz grada Šahtinsk u Karagandinskoj oblasti u Kazahstanu, kompanija „Remstrojservis“, saopštila je da obustavlja emitovanje ruskih federalnih kanala na svojoj mreži.
„Na svim ruskim, takozvanim 'federalnim' kanalima privremeno smo uključili emitovanje kanala 'Habar 24' (državni TV kanal Kazahstana). Molimo da imate razumevanja“, navodi se u saopštenju provajdera na Telegramu.
Kako je precizirano, takav korak je usledio zbog načina izveštavanja ruskih TV kanala o situaciji u Ukrajini.
RUSIJA
EU zabranjuje rad RT i Sputnjika i potpuno zatvara nebo za ruske avione
Komentar