SRBIJA

Vučić: Patrušev nije bio i ne dolazi u Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev nije dolazio i neće dolaziti u Beograd.
Sputnik
"Gospodin Patrušev je trebalo da dođe u Beograd, to je najavljeno pre desetak dana, ta poseta je otkazana i nije bio i neće dolaziti”, rekao je predsednik, odgovarajući tako na navode pojedinih medija da ruski bezbednjak stiže u Srbiju.
Dodao je da onima koji lažu i obmanjuju javnost nikada ništa nije sveto, kao i da će oni sa istim tim nastaviti.
“Najveću zabrinutost i najveću odgovornost za mir u regionu pokazuje samo Srbija. Mi ne koristimo ovu situaciju da bilo koga bilo gde napadamo, da bilo koga optužujemo i podsećamo na sve ono što se dešavalo u našoj zemlji 1999. godine”, rekao je Vučić.
On je istako da je naše da se striktno držimo međunarodnog javnog prava, da poštujemo svoju i druge zemlje, da ne vređamo druge narode.
"To što neko pokušava na silu da sruši Srbiju... pa jedan dan ste krivi što imate pištolje na vodu, a sutradan ste krivi što ulažete mnogo u vojsku. Dogovorite se, jel imamo pištolje na vodu ili ulažemo u vojsku", poručio je predsednik Srbije.
Komentar