SPORT

Iz Španije „stiže uragan“ – tinejdžer uspeo da zaseni Đokovića, Federera i Nadala!

Španski teniser Karlos Alkaras postao je najmlađi teniser među aktivnima koji je ušao u Top 20, čime je u tom segmentu nadmašio i Novaka Đokovića i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
Sputnik
Alkaras je sjajnim partijama uspeo da pokori Rio de Žaneiro, a od ponedeljka je postao 20. igrač planete.
Mladi Španac je to uspeo da uradi sa 18 godina i devet meseci, što je ranije nego što su taj uspeh ostvarili Nadal (18g, 10m), Đoković (19g, 4m) i Federer (19g, 6m).
On je na putu do titule savladao Đaumea Munara (2-1), Federika Delbonisa (2-0), Matea Beretinija (2-1), Fabija Fonjinija (2-0) i Dijega Švarcmana (2-0).
Zbog toga je završio na svim naslovnim stranama španskih medija, a ugledni „AS“ je uz njegovu sliku dao i komentar „Stiže uragan“.
Osamnaestogodišnjaku iz Mursije ovo je bila druga titula u karijeri, nakon osvajanja Umaga 2021, a ujedno je postao i najmlađi šampion u istoriji sa trofejom sa turnira iz serije 500.
Takođe, zadržao je stoprocentan učinak u finalima pošto nijedno u karijeri nije izgubio, ali i najavio blistavu sezonu u karijeru, pa ne bi bilo čudo da do kraja 2022. uđe u Top 10.
Ono na šta će se posebno obratiti pažnja u sezoni Karlosa Alkarasa su Grend slem turniri. Ove godine je u Australiji došao do trećeg kola, što mu je najbolji učinak i na Rolan Garosu. Na Vimbldonu 2021. nije prošao drugu rundu, dok je na US openu iste godine došao čak do četvrtfinala.
Nadal „bocnuo“ Đokovića, pa se setio Australije: „Niko ne voli da plaća porez...“
Novak dobio poruku iz australijskog „hotela strave“
Toni Nadal otkrio: Rafa će morati na operaciju
Komentar