RUSIJA

Moskva: Izjave Zapada da Rusija fabrikuje povode za invaziju na Ukrajinu ─ laž

Izjave zapadnih zemalja da Rusija navodno „fabrikuje“ povode za „invaziju“ na Ukrajinu su laž, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sputnik

„Poslednjih meseci, broj lažnih vesti, fabrikovanih i objavljenih u brojnim američkim i evropskim medijima višestruko se povećao. Kolektivni Zapad izmišlja sve nove i nove datume za navodni napad Rusije na Ukrajinu, nepostojeće šeme invazije i licemerno odbacuje činjenicu da stanovnici Donbasa stradaju zbog krivičnih dela kijevskog režima“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Ministarstvo napominje da se „lažne tvrdnje zvaničnika zapadnih zemalja da Rusija navodno fabrikuje povode za ‘invaziju’ na Ukrajinu“ i „aktuelni višednevni maraton informacionog terora“ predstavljaju tradicionalnu politiku Zapada.
London i Vašington su istorijski ‘šampioni’ u fabrikovanju izgovora za destruktivna dejstva, uključujući i invaziju na druge države, njihovu okupaciju, nanošenje razornih udara, uvođenje nezakonitih sankcija“, naglašava se u saopštenju.
Zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodno opasnih dejstava Rusije u blizini granica Ukrajine. Moskva je više puta demantovala takve optužbe, ističući da nikome ne preti i nema nameru nikoga da napada, a tvrdnje o „ruskoj agresiji“ koriste se kao izgovor da se još više vojne tehnike NATO-a postavi blizu ruskih granica. Neosnovane tvrdnje da Rusija sprema provokacije nastavljaju da stižu sa Zapada, uprkos povratku ruskih trupa u svoje baze posle vežbi. Rusija je takođe više puta naglašavala da nije strana u sukobu u Ukrajini i da nije predmet Minskih sporazuma.
RUSIJA
Kremlj objasnio kakav epilog može imati svakodnevno objavljivanje dana "D"
Komentar