RUSIJA

Savet iz Moskve: Učesnici u histeriji o „ruskoj invaziji“ neka posete lekara

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski posavetovao je onima koji učestvuju u histeriji povodom navodne predstojeće „ruske invazije“ da posete lekara.
Sputnik
Komentarišući izjave da Rusija povlači deo trupa zbog pritiska SAD i NATO-a, Poljanski je podsetio da je pre tri sedmice predvideo da će neko reći „da se to desilo usled pritiska na Rusiju“.
On je istakao da ništa što Zapad predviđa u vezi Ukrajine niti se desilo niti se dešava.
„Mislim da im je potreban dobar doktor, savetujem im da se obrate specijalisti za takve slučajeve paranoje“, prokomentarisao je Poljanski.
Istovremeno, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kritikovala je priču američke televizije „Si-Bi-Es“ o „ruskoj invaziji“, istakavši da se radi o falsifikatu.
Naime, televizija je objavila prilog u kome se navodi da su „ruske trupe na položajima za napad, iako je Moskva zvanično saopštila da je deo vojske povučen sa granice“. Dopisnik iz Lavova govori o „predstojećoj invaziji i tome kako se Ukrajina priprema za nju“.
Zaharova je posavetovala snimateljskoj ekipi „Si-Bi-Esa“ da otputuje u Donbas i da isto tako porazgovara sa ljudima koji „sedam godina žive pod pravim vazdušnim napadima“.
„Sama priča je grubi falsifikat. Gde su sve te međunarodne komisije i komiteti za suprotstavljanje lažnim vestima?“, upitala je portparolka.
Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga počele su da se vraćaju u svoje garnizone nakon vojnih vežbi.
Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru. Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji.
Podsetimo, i ukrajinski zvaničnici su više puta saopštavali da nemaju informacije da Rusija sprema napad na njihovu zemlju.
RUSIJA
Poraz zapadne propagande: Rusija počela da povlači deo trupa nakon vojnih vežbi /video/
Komentar