SPORT

Emocije pokosile diva iz Tandila – u suzama rekao zbogom tenisu /video/

Huan Martin Del Potro i zvanično se povukao iz profesionalnog tenisa, nakon što je poražen od sunarodnika Federika Delbonisa na startu turnira u Buenos Ajresu – 6:1, 6:3.
Sputnik
Div iz Tandila, kako je nadimak Del Potru, posle velikog broja operacija i pokušaja da se vrati na ATP tur, odlučio je da kaže zbogom profesionalnom tenisu.
Jedan od omiljenih tenisera na svetu nije mogao da suzdrži emocije pred poslednji servis gem, a sa tribina se orilo: „Ole, ole, ole, ole, Delpo, Delpo“.
Argentinski teniser karijeru je morao da završi sa samo 33 godine i ostaje velika žal što nije imao sreće sa povredama, te nikada nije uspeo u kontinuitetu da beleži vrhunske rezultate.
Ipak, i pored toga, osvojio je jedan Grend slem, US open 2009. godine, ima srebro i bronzu sa Olimpijskih igara, a u karijeri je osvojio 22 titule.
Najbolje plasiran bio je 2018. godine, kada je bio treći na svetu, ali posle toga nastavile su se borbe sa povredama ručnog zgloba i kolena i nije odigrao mnogo mečeva u poslednje dve godine.
Del Potro je na kraju meča ostavio svoj zaštitnu znak, traku za kosu, na mrežu, čime se oprostio od teniskog terena.
Opširnije o karijeri Huana Martina Del Potra pročitajte u tekstu – Dan kada je Argentina plakala – Najnesrećniji teniser odlazi: „Ovo je oproštaj“.
Pogledajte i malu galeriju fotografija sa poslednjeg meča.
1 / 4
Huan Martin Del Potro ostavio traku za kosu na mreži nakon što je završio profesionalnu karijeru
2 / 4
Huan Martin Del Potro u suzama nakon što je odigrao poslednji meč u karijeri
3 / 4
Emocije pokosile Huana Martina Del Potra
4 / 4
Huan Martin Del Potro
Poslednji ples omiljenog „Diva” – počeo je na najlepši mogući način /video/
Komentar