RUSIJA

Zaharova: „Ruska pretnja“ – pokušaj Amerike da povrati imidž „nepobedivosti“

SAD i Velika Britanija izmislile su „rusku pretnju“ za svoju dalju „herojsku borbu“ protiv nje, napisala je na svom telegram-kanalu zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnik
„Vreme prolazi, Rusija ne napada Ukrajinu. Razumljiva je kalkulacija SAD koje su naručile „muziku“ i Britanaca koji su im se pridružili: sami su izmislili rusku pretnju, sami krenuli u herojsku borbu protiv nje, kako bi potom izveli provokaciju i na sav glas objavili svoju pobedu“, napisala je Zaharova.
Ovde imate mogućnost i da skrenete pažnju sa sopstvenih političkih kriza, šansu da uložite milijarde za naoružavanje „slabih demokratija“ i mogućnost da povratite imidž „nepobedivih“ nakon avganistanske katastrofe, dodala je ona.
Zaharova je istakla da i EU nije nepristrasna strana u ukrajinskom konfliktu.
„Bori se za svoju sferu uticaja, zakucanu još 2013. godine kada su u Briselu, ne birajući sredstva i prešavši preko svih prigovora zakonite vlade zemlje, očajnički gurali asocijaciju Ukrajine i EU“, podsetila je ona.
Na kraju Ukrajinu nisu ni primili u EU, ukazala je portparolka MIP-a.
„Izgleda, neće je skoro ni primiti. Nakon sadašnjeg zapadnog performansa neće je primiti ni u kakvu pristojnu alijansu – kome je potrebna država na koju „samo što nije napala Rusija?“, rekla je Zaharova, istakavši da je Moskva više puta govorila da Zapad najmanje interesuju interesi Ukrajinaca.
RUSIJA
Zaharova: Predstavnici NATO-a su „natisti“
Komentar