SPORT

Amerikanac ne može da se oporavi od Jokićevog nokauta: „Zabrinuti smo“ /video/

Markif Moris, košarkaš Majami Hita, propustio je prethodne 44 utakmice zbog povrede vrata koju je zadobio nakon što ga je Nikola Jokić udario podlakticom.
Sputnik
„Iz Majamija su ozbiljno zabrinuti za zdravlje Markifa Morisa“, napisao je novinar Beri Džekson koji godinama prati ekipu sa Floride.
Moris nije zaigrao oko tri meseca zbog povrede vrata i pitanje je kada će se vratiti na teren, pošto Majami ne želi da ga izlaže riziku dok se sto odsto ne oporavi.
Markif je povredu pretrpeo u duelu sa Nikolom Jokićem, ali do toga ne bi došlo da on prvi nije udario laktom u rebra, i kolenom u koleno, srpskog košarkaš.
Košarkaš Majamija prvi je započeo, nesportski je udario Jokića dok je ovaj bio u pokretu, a zatim je okrenuo leđa Nikoli i ovaj nije mogao da se suzdrži.
Jokić ga je snažno udario podlaktivom u leđa i tom prilikom mu je naneo povredu zbog koje Markif Moris i dalje nije zaigrao.
„Markif želi da igra, ali Majami mu još ne dopušta“, naveo je novinar Majami Heralda.
Velika je šteta što Moris i dalje nije dobio zeleno svetlo, ali mnogi ga ne žale jer snosi posledice za nesportski potez.
Jokić je zbog ovog udarca isključen sa utakmice, bio je suspendovan jedan meč i dobio je podršku većine jer je stao u odbranu sebe.
NBA legende uz Srbina: „Sviđa nam se kako je reagovao, ne smete da okrenete leđa“
Ponovo se javio Amerikanac i ponovo vređao Jokića: „Trapavi debeli čovek“
Cirkus u Americi – Jokićeva braća na Tviteru odgovorila Morisu: „Pokušaj i čekamo te!“
Komentar