SPORT

Poljakinja puštena, pa vraćena u izolaciju: „Nažalost, gubimo ovu bitku“

Natalija Mališevska, poljska klizačica na kratkim stazama, našla se usred skandala oko pozitivnog testa, pošto je puštena iz izolacije, a zatim je u istu vraćena nakon što je dobila novi pozitivan test na virus korona.
Sputnik
Mališevska je testirana pozitivno na virus korona 30. januara, odmah je prebačena u izolaciju i trebalo je da propusti kvalifikacije na 500 metara u brzom klizanju na kratkim stazama.
Međutim, malo pre početka kvalifikacija Olimpijski komitet Poljske saopštio je da Mališevska izlazi iz izolacije i da će se takmičiti u Pekingu.
„Obaveštavamo vas da je zahvaljujući velikim naporima našeg tima i Poljskog olimpijskog komiteta, Natalija Mališevska puštena iz hotela i već se nalazi u Olimpijskom selu u Pekingu!“, pisalo je u saopštenju.
Mališevska je zatim prošla nova testiranja, posle toga je trebalo da učestvuje u kvalifikacijama na 500 metara, ali samo nekoliko sati pre početka programa ponovo je dobila pozitivan test, prenosi Evrosport.
Poljakinja je pre dva dana dobila negativan test, ali je u subotu ponovo bila pozitivna i prvi čovek OK Poljske saopštio će da njihova takmičarka, koja je inače favorit za medalju, propustiti takmičenje.
„Nažalost gubimo ovu borbu, Natalija Mališevska je ponovo pozitivna i neće učestvovati na 500 metara“, rekao je Konrad Nidžviedžki.
Mališevskoj je 500 metara bila omiljena disciplina i time su otišle šanse Poljske za odličje u brzom klizanju u ovoj discplini.
Prvi skandal na Igrama: „Osećam se opljačkanim, potpuni je haos“
Svi sportovi na jednom mestu – pogledajte raspored Olimpijskih igara u Pekingu
Život ruskih olimpijaca u Pekingu: Srećni smo samo je hrana masna
Tri „mehura“ i roboti konobari: Kako na „pandemijskim igrama“ izgleda kineska — „nulta tolerancija“
Komentar