DRUŠTVO

Sto na rasklapanje, kupatilo kao sa kruzera: Kako izgleda tipičan mikro stan /video/

Zbog prevelike naseljenosti u gradu i paprenih cena stanova, Tokio je prepun malenih domova na koje bi se neke druge kulture, možda, veoma teško navikle.
Sputnik
Korak dalje u odnosu na male stanove su mikro stambeni prostori.
Po nekoj definiciji, mikro stan ima između 15 i 20 kvadrata. U tako mali prostor treba smestiti sve: sobu, kupatilo, kuhinju.
Megan Otnes je na „Jutjub“ kanalu podelila video-snimak svog mikro stana u Tokiju, gde se vidi da je sve zbijeno jedno uz drugo. Tako se, recimo, ormar nalazi odmah pored sudopere, ali je napravljen tako da se stvari mogu odlagati samo na jednoj strani.
Megan kaže da je kupatilo u stanu podseća na one iz kruzera, a prosto je neverovatno da je u njega stala čak i kada. Ipak, Megan je visoka, a tuš je postavljen niže, tako da uglavnom mora da sedi u kadi kada se kupa.
„U kuhinji imam samo jednu ringlu, jedan tiganj. Nema mnogo mesta za posuđe, nema tanjira i činija“, navela je Megan.
U sobi se nalazi mini frižider, krevet, konstrukcija za odlaganje odeće, ispod koje je obuća. Takođe, stan ima mali sto i stolicu na rasklapanje.
Jasno je da su ovakvi stanovi napravljeni za samce, ali je, kako prenosi „Biznis telegraf“, pitanje koliko su komforni i praktični čak i za jednu osobu.
DRUŠTVO
Više od ukrasa: Sobne biljke koje mogu da poboljšaju kvalitet vazduha /foto/
EKONOMIJA
Kako da pri kupovini stana „zaradite“ 7.000 evra
Komentar