REGION

Mandić i Knežević saopštili Jokoviću stav DF oko nove vlade Crne Gore

Predsjednik Nove Srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević razgovarali su sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem i još jednom mu ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta.
Sputnik
Oni su mu poručili da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje. Mandić i Knežević su najavili da će, ukoliko djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS-om, DF otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste.
Lideri DF-a su obavijestili Vladimira Jokovića da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, i da vjeruju da će to biti i stav SNP-a.
“U slučaju neželjenog scenarija moraju se u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rešenje teške društveno političke krize”, navode iz DF-a.
Čelnici DF-a su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja Demokratskog fronta, iako se, navode, ovaj savez sve vrijeme trudio da društvene i političke probleme rešavamo u Crnoj Gori, što kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo i u ovoj krizi.
Predsjednik SNP je još jednom ponovio da je nažalost narodna volja iznevjerena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, i da po dubini nije došlo do demontaže DPS- a, što je između ostalog i dovelo do krize unutar same Vlade, zbog čega je postojeće stanje neodrživo.
“Zato SNP i smatra da treba izabrati novu Vladu, jer postojeća ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nisu ni izašli na izbore”, ističe se u saopštenju.
Vladimir Joković je posebno naglasio da pojedini ministri koji pominju da su se žrtvovali za Crnu Goru, uopšte ne spominju dvoipodecenijsku žrtvu SNP- a, a da pritom nisu ispoštavali nijedan dogovor sa ovom partijom.
Predsjednik SNP-a je ponovio i da je ova Vlada urušila samu sebe, i da joj ne treba veći protivnik od nje same, te da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao Memorandum.
REGION
Krivokapić: Vlada spremna za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC
Komentar