SPORT

Šok u Sankt Peterburgu – Vojvodina srušila moćni Zenit!

Odbojkaši novosadske Vojvodine ostvarili su prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona pobedivši favorizovani zenit u Sankt Peterburgu sa maksimalnih 3-0 u setovima.
Sputnik
Prvak Srbije je u zaostalom meču 4. kola D grupe Lige šampiona 2022. savladao moćni tim Zenita sa 25:15, 25:21 i 25:21, posle 73 minuta igre.
U duelu oslabljenih ekipa, Vojvodina je priredila najprijatnije i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka elitnog odbojkaškog takmičenja u Evropi i savladala velikog favorita na njegovom terenu.
Slobodan Boškan u Rusiji nije mogao da računa na Andriju Vlimanovića, Kamila Baraneka, Stefana Negića i Radoslava Parapunova, dok za Zenit nisu igrali Jegor Kljuka i Viktor Poletajev, dok je Tine Urnaut igrao na poziciji libera, a Ženja Grebenjikov na poziciji primača.
Najbolji igrač u pobedničkom sastavu bio je Milan Zečević sa 16 poena. David Mehić je imao 12, a Nemanja Čubrilo deset osvojenih poena. Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Fedor Voronkov sa 18 poena.
Novosađani će u 5. kolu D grupe Lige šampiona 2022. dočekati nemački Berlin Risajkling Volej u dvorani SPC „Vojvodina” u Novom Sadu. Meč je zakazan za 9. februar od 18.00 časova.
Preostale dve utakmice u D grupi, Vojvodina će odigrati u Lisabonu protiv Benfike.
Dogovoreno je da će se meč 3. kola odigrati u četvrtak, 17. februara, a utakmica 6. kola u sredu, 16. februara u dvorani Benfika u Lisabonu.
Italijan posle Hrvatske vodi i Srbiju – poznat Terzićev naslednik
„Ne treba trošiti reči na to koliko je teško napustiti Srbiju“
Deset veličanstvenih iz Srbije – najboljih na svetu!
Komentar