REGION

Dodik: Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska slobodarska ideja, da njeno rukovodstvo ne želi nikakve sukobe i da traži samo ono što joj je Dejtonskim sporazumom dato.
Sputnik
„Sve moje političke odluke usmerene su na Republiku Srpsku“, rekao je Dodik za RTRS.
On je istakao da se oduzimanjem nadležnosti i imovine Republike Srpske poništava Dejtonski sporazum, te da Republika Srpska to ne prihvata.
„Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja, pogotovo za nas“, rekao je Dodik i dodao da BiH nema ideju opstanka i da je održava isključivo međunarodni faktor.
On je naglasio da ne prihvata optužbe o rušenju Dejtonskog sporazuma, jer se Srpska i njeni predstavnici zalažu za poštovanje ovog sporazuma i nadležnosti koje joj po Ustavu BiH pripadaju.
Naveo je da se Rusija i Kina zalažu za poštovanje međunarodnog prava,što Republika Srpska podržava.
Priča o Srpskoj mora da živi i moramo da pokažemo snažan otpor jer će nas tako prijatelji razumjeti i podržati. Ako se mi prepustimo i oni će reći u redu , poručio je Dodik.
Dodik je istakao da „samo okupljeni oko Republike Srpske imamo šanse“, te da je Srpska do sada uradila i više nego što je mogla u datim okolnostima, a to je da je opstala uprkos svim teškoćama sa kojima je suočavana.
SRBIJA
Ana Brnabić: Nikada nećemo razmatrati sankcije Republici Srpskoj
Komentar