RUSIJA

„Jelka želja“: Mališani zamislili, a Putin, Mišustin, Lavrov i Šojgu – ostvarili /video/

U Rusiji je uoči Nove godine tradicionalno održana akcija „Jelka želja“ čiji je cilj ostvarivanje želja dece sa smetnjama u razvoju, sa invaliditetom, siročadi ili iz porodica sa niskim primanjima. Kao i uvek, ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je akciji.
Sputnik
Želje mališana bile su raznolike. Na primer, petogodišnji dečak iz Burjatije je izrazio želju da bude vatrogasac, 14-godišnjak iz Moskovske oblasti je poželeo da dobije gitaru, a san 13-godišnje devojčice iz Stavopoljskog kraja bio je da ide na balet „Labudovo jezero“ u Marinskom teatru u Sankt Peterburgu.
Predsednik je ispunio deci svaku želju. Ruski lider je tokom telefonskog razgovora sa petogodišnjakom čestitao „budućem spasiocu“ i pitao ga da li mu dopalo da bude u ulozi vatrogasca.
„Smatraj da si već krenula tamo“, rekao je Putin kada je čuo devojčicinu želju.
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“
Ruski premijer Mihail Mišustin ostvario je želju petogodišnjaka iz Orlovske oblasti i odveo ga u fabriku slatkiša. Osim male ekskurzije po fabrici i degustacije, premijer i dečak su učestvovali u „kulinarskom času“ – pravili su čokoladu u obliku novogodišnje jelke.
Ruski premijer Mihail Mišustin učestvovao u akciji „Jelka želja“
Istovremeno, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov omogućio je dečaku iz Sankt Peterburga da se upozna sa čuvenim režiserom Nikitom Mihalkovom, o čemu je odavno maštao.
U akciji je učestvovao i ministar odbrane Sergej Šojgu. On je ostvario san dečaka iz Vladimirske oblasti koji je oduvek želeo da se provoza helikopterom.
Projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije, a osmišljena je sa ciljem da pomogne ljudima u teškim situacijama. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije.
Putin ispunio želju dečaku: Klizanje sa predsednikom na Crvenom trgu /video/
Komentar