SVET

Delovi Kalifornije pod snegom /foto/

Delovi Kalifornije imaju beli Božić, pošto su snežne padavine zabeležene na planinama širom ove američke savezne države.
Sputnik
U drugim oblastima Kalifornije, Božić je vlažan i kišovit, jer se oluje nastavljaju, uzrokujući bujične poplave i evakuaciju stanovništva u nekim oblastima tokom prazničnog perioda.
Posledice snežnih nanosa
Zvaničnici Univerziteta u Kaliforniji pitaju se da li će nedavne snežne padavine na planinskom prevoju Doner Pas u Sijera Nevadi oboriti najsnežniji decembarski rekord od 4,6 metara postavljen 1970. godine, a do sada je ovog meseca zabeleženo najmanje tri metra, dok se prema pisanju “Merkjuri njuza”, očekuje još više padavina u naredna 72 sata, navodi AP.
Čišćenje snega posle obilnih padavina
U oblasti Los Anđelesa će verovatno do sredine nedelje padati kiša i sneg na planinama sledeće nedelje, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, sa temperaturama znatno ispod normale.
Jaka mećava atipična za ovaj deo Amerike
Zbog predviđanja meteorologa za pacifički severozapad, prema kojima se očekuju niske temperature sa snegom i ledom na nekim mestima, grad Sijetl je odlučio da otvori skloništa, dok su guverner Oregona i grad Portland proglasili vanredno stanje.
Sneg u planinskom pojasu Kalifornije
Gradski čelnici Sijetla saopštili su u četvrtak da će grad otvoriti dva večernja skloništa za pogođene teškim vremenskim uslovima, počevši od danas pa najmanje do srede, preneo je Tanjug.
Komentar