SPORT

UEFA upala u sopstvenu zamku – da li će Englezi biti kolateralna šteta?

Odložena utakmica između Totenhema i Rena neće moći da bude odigrana prema odluci Evropske kuće fudbala (UEFA) jer nema slobodnih termina za taj meč.
Sputnik
Posle najnovije odluke UEFA na pomolu je veliki fudbalski skandal, a mogao bi da ispašta Totenhem koji bi potencijalno završio učešće u Ligi konferencija.
Sve je počelo odlukom da se meč Totenhema i Rena odloži, naime zbog korone u engleskom timu.
U Totenhemu je osam fudbalera bilo zaraženo virusom, a uz to i pet članova stručnog štaba zbog čega su želeli da odlože meč.
Prva informacija bila je da nema odlaganja jer postoji pravilo da ukoliko tim ima 13 zdravih igrača i jednog golmana mora na teren. Vodeći se time, fudbaleri Rena doputovali su u London.
Zatim, priča dobija zaplet jer nakon sastanka u sredu uveče, noć uoči utakmice, UEFA donosi odluku da se utakmica ipak odloži, zbog čega Englezi likuju, a Francuzi dižu buru.
Nakon odlaganja, UEFA donosi odluku da u rasporedu nema mesta da se taj meč odigra i da će o rezultatu odlučiti disciplinsko veće.
Ren je obezbedio prvo mesto u grupi i fudbaleri tog kluba nisu želeli da u zgusnutom rasporedu igraju odloženu utakmicu.
Za drugo mesto u grupi Totenhem se bori sa Viteseom koji je savladao Muru u poslednjem meču, a sada se ispostavlja da bi Englezima mogao da dođe kraj u Ligi konferencija.

Scenario je sledeći:

Totenhemu je za drugo mesto i prolaz u nokaut fazu trećeg takmičenja po rangu potrebna pobeda protiv Rena rezultatom 1:0, ali s obzirom da se meč neće igrati disciplinsko veće odlučiće rezultat.
Engleskom timu ne ide u prilog to što su fudbaleri Rena uveliko stigli u London kada su saznali da nisu ni morali da pakuju kofere jer neće igrati, pa je teško da bi rasplet mogla da bude odluka o pobedi Totenhema.
Odluka veća mogla bi da izbaci slavni engleski klub u grupnoj fazi Lige konferencija što bi bio neverovatan neuspeh.
Sa druge strane ukoliko im se dodele tri boda, gotovo je sigurno da će se Ren buniti.
SPORT
Ukrajinac koji je ponizio Srbiju prolazi kroz košmar
SPORT
Srbin nastavlja juriš ka rušenju rekorda – Ronaldo je sledeći!
SPORT
Zvezdi velikan gleda u leđa – status o kom je sanjala na dohvat ruke /foto/
Komentar