REGION

Jako smo blizu, sledeće godine istraživanje gasa: Crnogorski ministar o nafti u Jadranu

Veoma smo optimistični kada je reč o istraživanju nafte u crnogorskom podmorju, rekao je crnogorski ministar kapitalnih investicija, navodeći da je koncesionar veoma blizu rezervoaru.
Sputnik
„Mogu da podelim veoma izvesne optimistične prognoze, jako smo blizu rezervoaru i svi parametri, vezano za temperaturu i pritisak daju nam za pravo da budemo optimisti“, rekao je Bojanić predstavljajući rezultate Ministarstva kapitalnih investicija.
Najavio je da se vrlo brzo očekuje i uvođenje koncesionara za istraživanje gasa u crnogorskom podmorju.
„Posao će raditi renomirana kompanija koja će u istraživanje gasa verovatno krenuti odmah iza Nove godine“, poručio je Bojanić, preneli su crnogorski mediji.
Konzorcijum kompanija „Eni“ i „Novatek“ počeo je u martu prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju.
Bojanić je nedavno rekao da je izvesno je da u crnogorskom podmorju ima nafte, a najkasnije do kraja ove godine znaće se u kojim količinama i koliko je to ekonomski isplativo.
Ranije je bilo najavljeno da će prve informacije o nalazištu nafte u Jadranu biti poznate u septembru ili novembru, međutim, kako je rekao ministar kapitalnih investicija, do pomeranja rokova došlo je zbog formacije koja je tražila dodatno obezbeđenje.
EKONOMIJA
Crna Gora bi od nafte mogla da zaradi deset puta više nego od turizma
EKONOMIJA
Crna Gora u potrazi za naftom napravila najdublju bušotinu na Jadranu
Komentar