SVET

Rijad reagovao na hapšenje u Francuskoj: Čovek nema veze sa ubistvom Hašogija

Ambasada Saudijske Arabije u Francuskoj saopštila je danas da Kaled aed el Otaibi, osoba uhapšena u Parizu pod sumnjom da je povezana sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Hašogija, nema nikakve veze sa slučajem i da treba odmah da bude puštena na slobodu.
Sputnik
Ambasada je ponovila da je saudijsko pravosuđe već donelo presude u vezi sa slučajem Hašogi i da su svi osuđeni na izdržavanju kazni.
Državljanin Saudijske Arabije Kaled aed el Otaibi, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu novinara Džamala Hašogija, uhapšen je danas na aerodromu „Šarl de Gol“ u Parizu.
Hapšenje bivšeg saudijskog kraljevskog gardiste, koji je putovao pod svojim imenom, usledilo je nekoliko dana nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao licem u lice u Saudijskoj Arabiji sa prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom, navodi Rojters.
Hašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018.
Zvanični Rijad je saopštio da su bivšeg novinara „Vašington posta“ u „odmetničkoj operaciji“ ubili agenti poslati da ga ubede da se vrati u Saudijsku Arabiju, preneo je Tanjug.
Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti delovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.
SVET
Uhapšen jedan od osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Hašogija
Komentar