SPORT

Kralj dominirao u prvom okršaju nakon što je Stjuart jurio da ga bije /video/

Američki košarkaš Lebron Džejms pre oko nedelju dana raskrvario je centra Detroita Ajzeu Stjuarta, koji je zato odlučio da pokuša da prebije popularnog Kralja. Od toga nije bilo ništa, a u narednom okršaju Pistonsa i Lejkersa dominirao je Džejms.
Sputnik
Lejkersi su u prvom ovosezonskom duelu dve ekipe slavili sa pet poena razlike, a sada je bilo četiri u El-Eju – 110:106.
Iako se očekivala dosta ubedljivija pobeda ekipe za koju pored Džejmsa igraju i Entoni Dejvis i Rasel Vestbruk, pitanje pobednika rešeno je u poslednjim minutima, jer su Pistonsi uspeli da nadoknade 11 poena razlike.
Glavnu reč vodio je upravo Džejms, koji je meč završio sa 33 poena (12/20 iz igre), pet skokova i devet asistencija, dok je glavni akter prošlog meča Ajzea Stjuart ubacio samo pet poena, uz šest uhvaćenih lopti.
Vredi pomenuti da u ovom duelu nije bilo eskalacije sukoba između Stjuarta i Džejmsa i da je sve uglavnom završavano tokom igre, za razliku od prethodnog okršaja kada je Lebron laktom raskrvario Stjuarta, nakon čega je usledila juranjava po terenu.
Kralju su u pobedi najviše pomogli pomenuti Vestbruk, koji je imao 25 poena, šest skokova i devet asistencija, i Dejvis, koji je završi osa 24 poena i deset uhvaćenih lopti.
Na drugoj strani Džeremi Grent je ubacio 32 poena, Frenk Džekson je imao 17, a 15 uz 11 skokova je zabeležio prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Kejd Kaninghem.
SPORT
Američki dvostruki aršini: Žrtvi duplo veća kazna nego krivcu, a krivac – kao Jokić /video/
Nova epizoda drame – Amerikanac preti Jokićima: „Bolje bi im bilo...“
Kalifornijska katastrofa kojoj nema kraja – svi prsti su upereni u Srbina
Sin Zvezdine legende polako postaje noćna mora američkih zvezda
Komentar