SPORT

Sudar titana pripao Sitiju, Milan šokirao Atletiko Madrid /video/

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Pari Sen Žermen 2:1, dok je Milan iznenadio Atletiko Madrid 1:0, u petom kolu grupne faze Lige šampiona.
Sputnik

Liga šampiona, sreda, peto kolo:

Bešiktaš – Ajaks 1:2 (1:0)
Inter – Šahtjor 2:0 (0:0)
Atletiko Madrid – Milan 0:1 (0:0)
Klub Briž – Lajpcig 0:5 (0:4)
Liverpul – Porto 2:0 (0:0)
Mančester siti ˜– Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)
Šerif Tiraspolj – Real Madrid 0:3 (0:2)
Sporting Lisabon – Borusija Dortmund 3:1 (2:0)
Sreda nam je donela nekoliko sjajnih duela u kojima smo dobili neočekivane rezultate. Najzanljivije bilo je u Mančesteru gde je Siti posle preokreta uspeo da pobedi Pari Sen Žermen, dok je Milan napravio iznenađenje pobedivši Atletiko Madrid.

Mančester siti – PSŽ

Na stadionu „Etihad“ očekivao se spektakularan duel i, iako nije bilo kiše golova, igrao se dobar fudbal.
U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je na stadionu postojala samo jedna ekipa – Siti. Ekipa Pepa Gvardiole dominirala je u prvom periodu, ali odbrana Parižana bila je na izuzetnom nivou i mreže su mirovale.
Imao je i PSŽ nekoliko dobrih kontranapada, ali su većinu vremena fudbaleri kluba iz Pariza uglavnom provodili vremena na svojoj polovini.
Drugo poluvremena krenulo je loše za domaćina. U 50. minutu Kilijan Mbape našao se na pravom mestu i udarcem kroz noge savladao je Edersona.
Očekivao se odgovor Sitija i usledio je u 63. minutu. Posle sjajne akcije lopta je stigla do Sterlinga koji je samo „ćušnuo“ loptu u mrežu protivnika.
Gabriel Žezus, koji je ušao u 54. minutu, asistirao je Sterlingu, a zatim je i sâm postigao gol 76. minutu. Sve golove pogledajte na linku ispod.

Atletiko Madrid – Milan 0:1 (0:0)

Na stadionu „Vanda Metropolitano“ očekivano je viđen tvrd fudbal, međutim, pretpostavljalo se da takvi uslovi više odgovaraju domaćinu.
Ipak, scenario je bio drugačiji i Milan je bio taj koji je u završnici utakmice postigao pobedonosni gol, čime je ekipe Stefana Piolija ostala u trci za proleće u Evropi.
Jedini strelac na utakmici bio je Mesias u 87. minutu. Kesi je poslao sjajnu loptu, a ovaj je glavom prosledio loptu iza leđa Jana Oblaka.
Milan je sa ova tri boda došao do ukupno četiri, koliko ima i Atletiko Madrid, dok je Porto drugi sa bodom više.
Pogledajte sve tabele.
Moskva „progutala“ Napoli – ali to nije ono što je obeležilo utakmicu /video/
„Bosanski dijamant“ sija u 36. godini, Tadić i Ajaks perfektni i posle petog kola /video/
Komentar