SPORT

Saleta oduševio trojkom, od Željka uči, a od Karija je dobio ulogu: „Da izginemo za Srbiju!“ /video/

Aleksa Avramović, košarkaš Partizana, sa 27 godina jedan je od najiskusnijih igrača na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića i, kako je rekao za Sputnjik, od legendarnog stručnjaka su i on i ostali saigrači dobili uloge za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Sputnik
U trenutnoj „garnituri“ reprezentativaca Avramović je jedan od iskusnijih, jer za reprezentaciju nastupa četvrtu godinu zaredom.
Čačanin, koji se letos vratio u srpsku košarku posle boravka u Italiji i Španiji, već je uspeo da ubeleži blistavi momenat u dresu reprezentacije postigavši trojku za pobedu protiv Austrije pre tri godine, takođe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
To se dogodilo pred očima tadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića u njegovom dresu sa brojem deset, koji je obeležen upravo Saletovim briljantnim trojkama za pobede.
Tada je Avramović bio novajlija u srpskom timu, a sada su stvari drugačije. Kako je rekao za Sputnjik, svi u ekipi su spremni za zadatke koje je pripremio selektor Svetislav Pešić.
„On nam je dao uloge, rekao nam na kojim pozicijama da pratimo kretnje i u napadu i u odbrani. Generalno, mi smo svi spremni za šta god bude trebalo da uradimo“, rekao je Avramović.
Vremena je malo, ekipa se okuplja u hodu zbog obaveza u klubovima, ali su principi koje Pešić postavlja jasni.
„Nisu to teške stvari koje mi ne možemo da propratimo, ali, svakako, da li igrao ja 'jedan' ili 'dva', mi smo svi spremni da izginemo za Srbiju“, rekao je Avramović.
Momak koji je ponikao u čačanskom Borcu će u kratkom vremenskom periodu imati priliku da sarađuje sa dve žive legende srpske košarke, sa Pešićem u reprezentaciji, a sa Željkom Obradovićem u Partizanu.
Pod komandom sugrađanina Avramović je morao da nauči nove lekcije, čak da bude i meta već tradicionalnih Željkovih urlika, ali je sve imalo svoju svrhu pošto je već u narednim utakmicama bio jedan od najboljih igrača Partizana i u sjajnoj formi dočekuje povratak u dres reprezentacije Srbije.
SPORT
Sva lepota srpske košarke kroz nekoliko urlika /video/
Prvi meč u kvalifikacijama za Mundobasket na programu je u četvrtak protiv Letonije, a Orlovi zatim tri dana kasnije gostuju Belgiji.
„Znamo da se svaka utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo računa. Znamo i da imamo ogroman kvalitet i veliki potencijal. Fokus nam je pre svega na Letoniji, ekipi koja dobro trči, ima dobru tranziciju, dobre šutere...“, ističe 27-godišnjak iz Čačka i dodaje:
„Mislim da je ključna stvar u dobrom pristupu odbrani i mislim da ćemo to sigurno imati. Da ćemo njihove plejmejkere pokušati da odstranimo iz igre visokim presingom, isto šutere da izbacujemo iz blokada... Čvrstom odbranom ćemo sigurno imati mnogo veće šanse da pobedimo utakmicu“.
Jedan od rivala u meču sa Letonijom biće mu saigrač iz crno-belog dresa, Rodion Kuruc.
„On je pretio, mi smo favoriti...“, rekao je Avramović uz šalu, pa nastavio: „Poziv u nacionalnu selekciju svima nama predstavlja veliku čast. Kako je čast nama da predstavljamo Srbiju, tako je i njemu da predstavlja Letoniju. On jedva čeka da ode tamo, kao što smo mi jedva čekali da dođemo. I on će biti silno motivisan, igraće u Beogradu sa željom da se što bolje pokaže. Mi moramo da odbranimo domaći teren, nadam se da će biti puna hala, a posle toga ćemo da razmišljamo o Belgiji“.
Naučio je Aleksa, naučio i Rade – da li će i mediji? /video/
Kada jedan poziv promeni sve
„Ko je lud da na njih ne računa?“: Pešić otkrio šta će biti sa Kalinićem i Lučićem
Komentar