SPORT

Rus kroz dramu nastavio pohod ka tituli

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je posle nesvakidašnje drame Janika Sinera u poslednjem meču crvene grupe Završnog Mastersa u Torinu – 6:0, 6:7, 7:6.
Sputnik
Istina, dvoboj trećeg kola između Medvedeva i Sinera nije imao rezultatski značaja za Rusa koji je već obezbedio plasman u polufinale, dok je Italijan okončao učešće, ali je susret do samog kraja bio neizvestan i u tome je draž tenisa.
Medvedev je furiozno otvorio meč u Torinu i pregazio je rivala, servirajući mu „krompir“ – 6:0.
Očekivalo se da će Rus rutinski u dva seta okončati borbu i sačuvati snagu za polufinale, ali se to nije dogodilo.
Talentovani Siner podigao je nivo igre i u četvrtom gemu uspeo je da otme servis favorizovanom Danilu.
Ipak, već u sledećem je usledio ribrejk Medvedeva. Do kraja drugog seta sebično su dvojica tenisera čuvala servis, te je tajbrejk morao da odlučuje pobednika.
SPORT
Zemljaci je vređaju zbog izgleda, a ona se zaljubila u Srbiju /foto/
Bolje se snašao Siner koji je slavio rezultatom 7:5. Usledio je treći, odlučujući set u kojem je takođe pitanje pobednika morao da rešava tajbrejk.
Bio je to vrhunac drame, što potvrđuje i rezultat na semaforu za konačnih 10:8 u tajbrejku za pobedu ruskog asa i drugog reketa planete koji je posle trijumfa nastavio pohod ka tituli na Završnom Mastersu u Torinu.
Rus je inače morao da brani meč loptu, jer je Siner vodio 8:7 u tajbrejku, ali je do kraja Medvedev nanizao tri poena i stigao do trijumfa.
Medvedev u polufinalu čeka pobednika meča između Kaspera Ruda i Andreja Rubljova, dok se u drugom polufinalu sastaju Novak Đoković i Aleksandar Zverev.
Podsetimo, prvi teniser sveta u petak od 21 čas igra meč poslednjeg kola Zelene grupe protiv Norija, s tim što je Đoković sa dva trijumfa već obezbedio prvo mesto dok je Nori bez šansi za dalji plasman.
SPORT
Đokovićev džentlmenski poziv za poslednji obračun
SPORT
Novakov urlik šokirao kolege: „E, baš ovako...“ /video/
SPORT
Spektakl – Novak protiv Zvereva za finale Torina
Komentar