SRBIJA

Osmani: Nisam obećala povratak zemljišta Visokim Dečanima

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani nazvala je lažima pisanje pojedinih portala kako je obećala da će primeniti odluku Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani, kako bi tzv. Kosovo dobilo poziv da učestvuje na Samitu za demokratiju koji organizuje američki predsednik Džozef Bajden.
Sputnik
Osmani je, kako prenosi Kljan Kosova, najavila i da će podneti tužbu protiv tih medija i svih koji objavljuju, kako je rekla, takvu propagandu.
Dodala je i da je takozvano Kosovo „zaslužilo da bude pozvano na Samit, jer je demokratsko“.
„Naši američki prijatelji nisu ti koji su ikada tražili kosovsku zemlju. Vreme političara koji su kosovsku zemlju stavili na tržište, prošlo je jednom zauvek“, navela je ona.
Prethodno su pojedini portali na albanskom objavili kako su im izvori iz ministarstava spoljnih poslova preneli da su za poziv Prištini za učešće na Samitu postavljeni određeni uslovi, kao i da je navodno Osmani obećala sprovođenje odluke Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani.
Kljan Kosova navodi kako još nije zvanično potvrđeno da će Priština biti učesnik Samita za demokratiju, prenosi Kosovo onlajn.
SRBIJA
Glas Amerike objavio da je Bajden pozvao i takozvano Kosovo na Samit demokratije
SRBIJA
Srbija dobila poziv za Samit demokratije u SAD
RUSIJA
Amerika kreće u novi krstaški rat: Bajden i 107 odabranih protiv svih neposlušnih i UN /video/
Komentar