SPORT

Grujić sjajan na „San Siru“, Jović posle mesec dana dobio šansu „na kašičicu“ /video/

Marko Grujić i Luka Jović, fudbaleri Porta i Real Madrida, našli su se na terenima protiv Milana i Šahtjora, ali u drugačijim ulogama. Vezni igrač bio je važan šraf u osvajanju boda na „San Siru“, dok je napadač Madriđana proveo poslednjih deset minuta u pobedi protiv kluba iz Donjecka.
Sputnik
Marko Grujić bio je jedan od najbolje ocenjenih fudbalera u duelu Milana i Porta, i među najzaslužnijima je što klub sa „Dragaa“ osvojio bod.
Bivši fudbaler, između ostalog, Crvene zvezde u šestom minutu našao se u ulozi asistenta i time je najavio dobro izdanje u Milanu.
Grujić je oduzeo loptu, zatim je došao do ivice kaznenog kada je poslao odličnu loptu na stranu gde se nalazio Dias, kojem nije bilo teško da pogodi za 0:1.
Grujić je do kraja poluvremena imao dve šanse za gol. Oba puta je glavom šutirao i u oba navrata je Tatarušanu odlično reagovao.
Porto je bio bolji u prvom periodu igre i zasluženo je imao prednost na petnaestominutnoj pauzi.
U nastavku meča domaćin je uspeo da izjednači. Igrao se 61. minut kada je Mbemba postigao autogol i Milan je poravnao rezultat.
Do kraja utakmice mreže su mirovale, tačnije u 83. minutu „rosoneri“ su postigli gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Real Madrid – Šahtjor 2:1 (1:1)

Kraljevski klub uz dosta muke došao je do tri boda protiv Šahtjora, a na terenu smo posle mesec dana videli Luku Jovića.
Srpski napadač jedno vreme nije igrao zbog povrede, a zatim ga Karlo Anćeloti nije ubacivao u duelima protiv Osasune i Elčea.
Jović za desetak minuta nije uspeo da postigne gol ili stvori šansu, ali to i nije toliko bitno jer je Real imao prednost koju je na kraju i održao.
Dvostruki strelac za domaćina bio je Karim Benzema (14, 61), dok je jedini gol za goste postigao Fernando (32).
Sraman penal za Empoli – omladinci Zvezde žestoko oštećeni /video/
Treneri večitih pred Evropu: Partizan muče povrede, Zvezda spremna čeka Dance
Komentar