SPORT

Tadić briljirao u Dortmundu – preokret Ajaksa za maksimalnih četiri od četiri! /video

Dušan Tadić, jedan od najboljih srpskih fudbalera, postigao je jedan od dva gola Ajaksa u preokretu kluba iz Amsterdama na gostovanju protiv Borusije Dortmund – 1:3 (1:0).
Sputnik

Liga šampiona, četvrto kolo – sreda:

Milan – Porto 1:1 (0:1)
Real Madrid – Šahtjor 2:1 (1:1)
Borusija Dortmund – Ajaks 1:3 (1:0)
Liverpul – Atletiko Madrid 2:0 (2:0)
Mančester siti – Klub Briž 3:1 (1:1)
Lajpcig – Pari Sen Žermen 2:2 (1:2)
Šerif Tiraspolj – Inter 1:3 (0:0)
Sporting Lisabon – Bešiktaš 4:0 (3:0)
Ajaks je u prethodnom kolu elitnog fudbalskog klupskog takmičenja ubedljivo pobedio Dortmund (4:0) i očekivao se odgovor nemačke ekipe na „Vestfalenu“.
Međutim, da utakmica neće ići u dobrom smeru za domaćina moglo je da se vidi u 29. minutu kada je Mats Humels dobio direktan crveni karton.
Mark Roze morao je da napravi izmenu, te je u 34. minutu Pogrančić zamenio Azara. Uprkos igraču manje, samo 180 sekundi od izmena Dortmund je došao do prednosti.
U kaznenom prostoru oboren je Džud Belingejm, a penal je realizvao Marko Rojs.
Ipak, Dortmund je imao igrača manje i posle nekog vremena je popustio. To se desilo u 72. minutu kada je Dušan Tadić odlično pratio akciju.
Ovaj gol ulio je dodatno samopouzdanje fudbalerima Ajaksa i do kraja utakmice postigli su još dva gola.
U 83. minutu gosti iz Amsterdama došli su do preokreta. Strelac je bio Sebastijan Ale, a u ulozi asistenta našao se Brazilac Entoni.
Deset minuta kasnije Entoni je ponovo asistirao, a konačan rezultat postavio je Dejvi Klasen.
Ajaks je ovom pobedom obezbedio plasman u nokaut fazu, pošto posle četiri odirane utakmice ima isto toliko pobeda, odnosno 12 bodova i gol razliku 14:2.
Pored Dortmunda, u Nemačkoj se ove večeri igrao još jedan duel. Lajpcig je ugostio Pari Sen Žermen i sve do poslednjih sekundi bilo je neizvesno.
Domaćin je bolje otvorio utakmicu, PSŽ je zatim preokrenuo preko Džinija Vajnalduma, ali je Lajcpig ipak došao do boda u poslednjim trenucima.
Igrao se drugi minut nadoknade kada je Dominik Soboslai realizovao jedaneasterac.
Lajpcigu je ovo bio tek prvi bod u grupnoj fazi Lige šampiona, dok je PSŽ sada na osam i ima jedan manje od prvoplasiranog Mančester sitija.
Kada smo kod „građana“, oni su očekivano lako pobedili Klub Briž (4:1), a u listu strelaca upisali su se Fil Foden, Rijad Mahrez, Rahim Sterling i Gabriel Žezus. Počasni pogodak za goste delo je Džona Stounsa koji je u 17. minutu postigao autogol.
Od ostalih utakmica izdvaja se pobeda Liverpula protiv Atletiko Madrida (2:0), Intera nad Šerifom iz Tiraspolja (3:1), kao i Sportinga koji je u Lisabonu nadigrao Bešiktaš (4:0).
Pogledajte sve tabele nakon četvrte runde grupne faze Lige šampiona.
Grujić sjajan na „San Siru“, Jović posle mesec dana dobio šansu „na kašičicu“ /video/
Strašni Mitrović ne staje – 19. gol u sezoni! /video/
U čemu je tajna vakserskog „derbija“: Zašto se Partizanovi igrači vakcinišu, a Zvezdini ne
Komentar