SRBIJA

Krivokapić u poseti Srbiji: Cilj unapređenje odnosa

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić doputovao je danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Beogradu, gde je poručio da je cilj njegovog dolaska unapređenje saradnje sa Srbijom.
Sputnik
Krivokapić je po dolasku položio venac na spomen ploču ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću u dvorištu zgrade Vlade u Nemanjinoj 11.
"Želimo da ono što imamo, u svakom smislu bude bolje, da naša istorijska i porodična povezanost i isprepletenost dođu do izražaja za unapređenje te saradnje", rekao je Krivokapić, koji je venac položio u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić.
Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da želi da narod u njegovoj zemlji zaboravi prošlost i da se okrene budućnosti.
"Osećam da ima ljudi koji imaju tu viziju, ali nekako splet okolnosti nije dozvolio da se ta vizija, koja treba da bude dominantna u Crnoj Gori, ostvari. Da zaboravimo prošlost i da se okrenemo budućnosti, da budućnost bude posao svakog našeg delovanja i na taj način ćemo ostaviti pečat koji će biti trajan. Da niko ne strada na obavljanju svog radnog zadatka bilo on novinar, političar ili bilo ko drugi. Da slobodarska misao i demokratski iskorak u Crnoj Gori prevlada u svakodnevnom životu, što nažalost, nije tako", rekao je Krivokapić.
Na pitanje novinara da li će se saglasiti sa predlogom o novoj vladi u Podgorici, Krivokapić je odgovorio da će se saglasiti sa svakom odlukom skupštinske većine u crnogorskom parlamentu.
Premijer Crne Gore sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zatim sa premijerkom Anom Brnabić, sa kojom će se nakon sastanka obratiti medijima, a razgovaraće i sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.
Krivokapića je danas na beogradskom aerodromu dočekao potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a vest o svom dolasku u Beograd crnogorski premijer je objavio i na Tviteru.
Komentar