SPORT

Rusija blizu cilja, a Hrvati – misle o Srbiji

Fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ima čistu situaciju i neophodnost da pobedi u naredne dve utakmice da bi obezbedila prvo mesto, ali je moguć i scenario po kom će tim selektora Dragana Stojkovića Piksija igrati u baražu. Potencijalni rival u doigravanju je i Hrvatska.
Sputnik
Hrvatski fudbalski tim je doživeo iznenađujući remi u duelu sa Slovačkom, Rusija je to iskoristila i popela se na prvo mesto pobedom nad Slovenijom (2:1) i ima 19 bodova, dva više od ekipe selektora Zlatka Dalića.
Ukoliko Hrvatska i Rusija ostvare pobede u narednim mečevima protiv Malte i Kipra, u direktnom duelu će odlučivati o pobedniku Grupe H.
Rusija, dakle, ima pol-poziciju, a mediji u Hrvatskoj su konstatovali da bi njihov tim mogao da se nađe u duelu sa Srbijom u baražu.
Indeks se posebno bavio okolnostima u Grupi A gde nastupa Srbija i ima bod i utakmicu više u odnosu na Portugaliju.
„Srbija igra protiv Azerbejdžana i pobedom bi osigurala najmanje baraž i tako bi mogla da bude protivnik Hrvatskoj. Srbija u poslednjem kolu gostuje u Portugaliji koji bi je pobedom preskočio, ukoliko neka od tih ekipa ne kiksira do tog duela“, navodi se.
Srbija prvi korak ka, najmanje baražu, treba da načini u utorak od 20.45 u Beogradu gde gostuje Azerbejdžan.
Komentar