SPORT

„Kiki, jer mi je važno“: Rusov trener se bori za život Hrvata

Žil Servara, trener Danila Medvedeva na treningu se pojavio u specijalnoj majici kako bi pružio podršku Kristijanu Šnajderu, svom kolegi koji je trenirao Olgu Danilović, srpsku teniserku.
Sputnik
Servara je na teren izašao u majici na kojoj piše „Kiki, jer mi je važno“, kako bi pružio podršku poznatom stručnjaku koji boluje od raka.
Šnajder je bio trener Borne Ćorića, a tokom Australijan opena i trener Olge Danilović.
Međutim upravo za vreme prvog Grend slema u godini Hrvatu je pozlilo i rak, za koji se prethodno mislilo da je izlečen, se vratio.
Hrvatskom stručnjaku bolest je dijagnostikovana 2019. godine dok je trenirao Bornu Ćorić, a nakon operacije tumor je nestao.
Međutim, dve godine kasnije kada je srpsku teniserku doveo do najvećeg uspeha u karijeri Šnajderu je dijagnostikovan tumor abdomena, a hemoterapija još uvek traje.
Za izlečenje teške bolesti trener nema dovoljno materijalnih sredstava, pa je tako Servara odlučio da pokuša da okupi kolege i pomogne Šnajderu.
„Počeo sam da razmišljam, dobra energija vlada među trenerima posebno na muškoj strani. Sastajemo se stalno na svim turnirima. Razmišljao sam ako je jedan od trenera u nevolji da li su ti prijateljski odnosi duboki ili samo lažni i površni? Zato sam počeo da se borim za Kikija , da mu pružim pomoć i pitam ostale trenere da mu pomognu“, objasnio je trener ruskog asa.
Servara nema nameru da prestane da pomaže kolegi, a majica natpisom je tek početak njegove akcije.
„Želim da nastavim da mu pomažem. Da pronađem rešenja, da mu dam nadu, energiju i pružim podršku. Takođe i da mu dam novac da sakupi za lečenje kako bi spasio život“, emotivno je objasnio Žil Servara.
SPORT
Šta zapravo znači poruka koju je uputio Federer
SPORT
„Novak je probao da uradi nemoguće“
SPORT
Nadal pozvao Federera: „Bilo bi neverovatno...“
Komentar