SPORT

Bez „dinara“ i sa tetovažom koja znači sve – ko je momak koji je šokirao svet? /foto, video/

Sebastijan Til, reprezentativac Luksemburga, prošao je paklen put od fudbalera koji ne prima platu do čoveka koji je srušio slavni Real usred Madrida.
Sputnik
Vezni fudbaler rođen 1993. godine u Luksemburgu je postigao spektakularan pogodak u 89. minutu utakmice Lige šampiona i svom timu doneo trijumf od 2:1.
Liga šampiona je bila njegov san, to je i ovekovečio na svom telu, tetovažom sebe koji „misli“ o elitnom evropskom takmičenju.
San se ostvario i to nešto manje od godinu dana pošto je stigao u ekipu Šerifa, kao pozajmljeni igrač iz luksemburškog Progres Niderkorna.
Sebastijan, sin legendarnog luksemburškog fudbalera Serža Tila je 2020. godine napustio klub u kom je proveo osam godina, otisnuo se u inostranstvo i to u Rusiju, za razliku od braće Olivijea i Vensana koji igraju u Ukrajini.
On je postao član kluba Tambov, ali je ta sportska organizacija bankrotirala svega nekoliko meseci pošto je Til stigao.
Ekipa je raspuštena, u ekipi su ostala samo trojica starijih igrača, a u maju ove godine direktorka Olga Konovalova je objavila da su svi ugovori raskinuti i da klub predstaje da postoji.
Til je uspeo da odigra svega osam utakmica za ruski tim, nije dobio „ni dinara“ plate i delovalo je kao da će odiseja u inostranstvu biti prerano završena.
Kao opcija se pojavio moldavski Šerif, Til je ponovo potpisao ugovor o pozajmici od godinu i po dana u januaru 2021. godine i devet meseci kasnije ostvario je sve što je želeo.
I više od toga!
Šerif srušio snove šampiona Srbije – a sada i Hrvatske!
SPORT
Munja je sevnula dvaput! /video/
Komentar