RUSIJA

Kako je lisica uplašila posetioce Sretenjskog manastira u Moskvi /video/

Lisica koja se našla na teritoriji Sretenjskog manastira u Moskvi nije opasna za ljude, izjavio je za Sputnjik načelnik odeljenja za očuvanje i zaštitu životne sredine grada Sergej Burmistrov.
Sputnik

„Od ranog jutra se na teritoriji Sretenjskog manastira nalazi lisica, s obzirom da nisu uspeli da je uhvate u manastiru pozvali su specijalnu službu. Na lice mesta je došao specijalni odred za hitne slučajeve i pokušavaju da ulove životinju“, navodi se u saopštenju.

U manastiru su naveli da nikada nisu imali lisice i da je najverovatnije to nečija domaća lisica.
„Pišu da se neko uplašio, ali najviše se uplašila lisica koju je sto ljudi pratilo telefonima. Ona je glavna žrtva“, rekli su u manastiru.

„To je mlada i radoznala lisica zato se tako i ponaša. Ona ne predstavlja nikakvu opasnost za okolinu. U slučaju da je ulove, planiramo da je uzmemo u naš Centar za divlje životinje i da je pustimo na njenu prirodnu teritoriju“, rekao je Burmistrov.

Ranije se u medijima pojavila informacija da se na teritoriji manastira od ranog jutra nalazi lisica koja plaši posetioce, pa su sveštenici pozvali specijalnu službu kako bi ulovila životinju.
DRUŠTVO
Najsporija životinja na svetu koja može da okrene glavu za 270 stepeni
Komentar