RUSIJA

Zaharova: Registrujemo mešanje Amerike u naše izbore, ali ne pravimo od toga pi-ar kampanju

Zvanična Moskva registruje mešanje Amerike u izbore za Dumu ali ne pravi od toga pi-ar kampanju i ne bavi se „megafonskom diplomatijom“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Sputnik
„Spremamo se za naše izbore koji počinju već sutra. Registrujemo mešanje Amerike. Ne vičemo na sav glas o tome na svakom koraku, ne pravimo reklamnu kampanju, ne bavimo se tom istom ‘megafonskom diplomatijom’ kojom su se bavili oni, pri tome to nije diplomatija , već bitka bez pravila. Mi pozivamo američkog ambasadora i dajemo mu mogućnost da se upozna sa činjeničnom stranom ne samo naših sumnji nego i konkretnih primedbi“, rekla je Zaharova u emisiji „Velika igra“ na Prvom kanalu.
Ona je istakla u da SAD nisu ni blizu liderske pozicije u svetu po pitanju demokratije.
„Ako bi sada postojala država koja bi bila idealna u smislu usaglašenosti sa tim najvišim normama ona bi mogla da podučava druge. Amerika danas nije ni blizu pozicije svetskog lidera , pa i po pitanju demokratije“, rekla je Zaharova.
Prema njenim rečima, Amerika je država koja jasno iznad svega stavlja svoje interese – ali ne nacionalne, nego interese lobi grupe na vlasti - iznad ljudskih prava, međunarodnog prava, bilo kakvog zakona.
Izbori za novi, petogodišnji saziv Dume, održavaju se od 17-19. septembra.
Komentar