SPORT

Gem koji je mogao Đokovića mnogo da košta /video/

Novak Đoković nije imao sjajan meč protiv mladog američkog tenisera Džensona Bruksbija, ali način na koji je uspevao da prevaziđe krizne situacije ponovo ostavlja bez daha i cementira srpskog igrača na poziciju sportiste sa dominantnom mentalnom snagom.
Sputnik
Đoković je dozvolio sebi da ubedljivo izgubi prvi set u osmini finala US opena od 20-godišnjeg rivala, ali – kao da Novak voli da krene iz „hendikepa“.
Tako je bilo i protiv Keija Nišikorija u prethodnoj rundi, tako je bilo i tokom sezone sa mlađim rivalima kojima je dozvoljavao da se razmašu, a potom ih je „davio“ svojom briljantnom igrom.
Đoković je posle izgubljenog prvog seta od Bruksbija morao da podigne tempo, stigao je do brejka i prednosti od 3:1, ali nije potvrdio prednost.
Bruksbi je smanjio na 3:2, tribine stadiona „Artur Eš“ su eksplodirale, a taj peti gem je trajao čak 19 minuta, razmenjena su 24 udarca, a viđeno je i devet izjednačenja.
Đoković je taj gem izgubio, ali je već u narednom ostvario brejk i krenuo nezaustavljivo ka trijumfu, potvrdivši svoju klasu koja mu je obezbedila plasman među osam najboljih na US openu, gde će se sastati sa Mateom Beretinijem.
SPORT
Novak se vratio unazad – 16 godina unazad: „Otišao sam da se ošišam...“ /video/
SPORT
Amerikanac je objasnio sve, ali je Novak imao snažnu repliku /video/
SPORT
Đoković atomskim tenisom srušio američki zid! /video/
Komentar