Snimak otkriva zašto je nastao haos: „Pređena je crvena linija“ /video/

Skandalozna dešavanja u utakmici francuskog fudbalskog prvenstva između Nice i Marseja su navela i ministarku sporta Roksanu Marasineanu da se oglasi, nakon što je objavljen i snimak koji pokazuje kako je do došlo do velikog sukoba navijača i fudbalera.
Sputnik
Podsetimo, utakmica francuske Lige 1 između Nice i Marseja je prekinuta pošto su navijači domaće ekipe uleteli na teren i napali fudbalere protivničke ekipe.
Prethodno su oni gađali flašicama fudbalera Dmitrija Pajea, koji je potom uzvratio, vraćajući plastičnu ambalažu na tribine.
Potpuni haos u Nici – navijači gađali fudbalera flašom, pa uleteli na teren!
Pajeovo odbijanje da bude „glineni golub“ izazvalo je bes navijača Nice koji su preskočili ogradu i ušli u teren, napadajući igrače i nanoseći im povrede.
Arbitri su poslali fudbalere u svlačionice, igrači Nice su hteli da nastave meč, ali je uprava Marseja to odbila, s obzirom na to da su pojedini igrači bili onemogućeni da ponovo zaigraju, zbog nanetih povreda.
Ministarka sporta je navela da će uslediti oštre sankcije za one koji budu utvrđeni kao odgovorni za haos.
Objavljeni detalji nezapamćenog skandala u Francuskoj /foto, video/
„Neprihvatljivo je da navijači bacaju predmete na teren i da prenose nasilje na teren. Klubovi domaćini utakmica moraju iznad svega da obezbede sigurnost igračima, trenerima i sudijama, ali i da vode računa o onome što se dešava na tribinama. Pređena je crvena linija“, navela je Marasineanu.
Komentar