Objavljeni detalji nezapamćenog skandala u Francuskoj /foto, video/

Dešavanja na utakmici francuske fudbalske Lige 1 između Nice i Marseja su šokirala svetsku sportsku javnost, a novi detalji su potpuno šokantni i oslikavaju sav haos koji se dogodio u 74. minutu duela.
Sputnik
Utakmica je prekinuta pošto je grupa navijača Nice preskočila ogradu južne tribine u želji da se obračunaju sa fudbalerima protivničke ekipe.
Na meti je bio Dmitri Paje, koji je odgovarao na provokacije, a potom je i vratio na tribine flašicu kojom je gađan prilikom pokušaja da izvede korner.
Potpuni haos u Nici – navijači gađali fudbalera flašom, pa uleteli na teren!
Navijači su upali na teren, a onda su nastupile katastrofalne scene o čemu svedoče i snimci.
Jedan od članova tima Marseja je nokautirao navijača Nice koji se našao na terenu pošto obezbeđenje i redari nisu uspeli da ga zaustave u pokušaju da uđe na teren.
Veoma burno je reagovao i trener Marseja Horhe Sampaoli koji je podivljao i zaleteo se s namerom da se fizički obračuna sa rivalima, ali su saradnici nekako uspeli da ga obuzdaju.
Razmere incidenta su postale poznate tek jutro posle – Paje je prijavio da zadobio povrede na leđima od nasrtaja huligana, dok su Mateo Genduzi i Luan Peres naveli da su rivalski simpatizeri pokušali da ih uguše.
Sve je nastavljeno i van terena, Sampaoli je u hodniku koji vodi ka svlačionicama urlao na rivale iz Nice.
„Mi smo krivi? Mi? Vi ste ludi!“, naveo je Sampaoli pošto su njegovi igrači optuženi da su izazvali incident.
Komentar