Đoković može da se zahvali Zverevu – evo i zašto

Nemački teniser Aleksander Zverev pobedom nad Stefanosom Cicipasom indirektno je sačuvao prvu poziciju na svetskoj rang listi Novaku Đokoviću.
Sputnik
Srpski teniser svoju budućnost drži u svojim rukama, a trenutno je prvi na ATP rang listi sa 11.113 boda, ispred Danila Medvedeva koji ima 9.980.
Medvedev je u polufinalu Sinsinatija pretrpeo neočekivan poraz od Andreja Rubljova i na tom turniru izgubio 640 bodova, a bliže Novaku nije došao ni Stefanos Cicipas.
Cicipas je mogao da ozbiljno ugrozi Medvedeva i približi se Novaku da je ostvario bolji rezultat u Ohaju, pa da do kraja godine i napadne prvo mesto, ali je tako nešto malo verovatno.
Grk je trenutno treći na svetu sa 8.350 bodova, a jako blizu biće mu Zverev ukoliko pobedi Rubljova u finalu i osvoji turnir, pošto trenutno na uživo lestvici ima 7.840 bodova, te može da dođe do cifre od 8.240.
Da je Cicipas pobedio Sašu, a onda i Rubljova, zaradio bi još 640 bodova pred US open, ne kojem ne brani praktično ništa.
„Đoković će završiti karijeru sa 27 Grend slem titula“
On je prošle godine ispao u trećem kolu neočekivano izgubivši od Borne Ćorića, pa ove godine u Njujorku može da osvoji 1.910 novih poena, dok je sa Zverevom situacija dosta drugačija.
Nemac ruskog porekla je prošle godine igrao finale, pa ne samo što će imati veliki posao u odbrani tog rezultata, već će moći da zaradi „samo“ još 800 novih bodova, što je olakšavajuća okolnost po Đokovića.
Bilo kako bilo, iako ovaj rezultat ide u korist najboljeg tenisera svih vremena, to što je ubedljivo prvi favorit za osvajanje US opena govori dovoljno o tome da je sudbina praktično isključivo u njegovim rukama.
Bizarna situacija – da li je Grk varao? /video/
Košmar koji Nadal živi 16 godina kasnije: „Specijalista nam je rekao da mu je karijera gotova“
Medvedev poludeo posle sudara s kamerom: Tužiću vas! /video/
Komentar