Turska izrazila Rusiji saučešće zbog poginulih vojnika prilikom pada Be-200

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izrazio je saučešće ruskom narodu zbog poginulih vojnika u padu vatrogasnog aviona Be-200.
Sputnik
Istovremeno on je izrazio saučešće i porodicama turskih poginulih vojnika koji su takođe činili posadu tog ruskog aviona koji je učestvovao u gašenju požara u Turskoj.

„Sa velikom tugom sam saznao o pogibiji ruske i turske posade u tragičnoj avio-katastrofi koja se dogodila tokom gašenja požara u oblasti Kahramanmaraša. Izražavam najdublje saučešće ruskom i turskom narodu. Njihove herojske žrtve neće biti zaboravljene“, napisao je Čavušoglu na ruskom jeziku na svom Tviter nalogu.

Srušio se avion za gašenje požara koji je Turska iznajmila od Rusije, nema preživelih /video/

Putin takođe izrazio saučešće

Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se povodom pada aviona u Turskoj izrazivši saučešće porodicama poginulih vojnika koji su gasili požare u Turskoj, saopšteno je iz Kremlja.

„Ruski vojnici, članovi posade aviona Be-200, zajedno sa turskim stručnjacima, učestvovali su u jednoj od najvažnijih humanitarnih misija štiteći ljudske živote i borivši se sa velikim požarima u Turskoj. Obavljali su zadatke u izuzetno teškim uslovima i do poslednjeg ispunili svoje ljudske i profesionalne obaveze. Jasno je da se dogodila tragedija koja je pogodila i njihove porodice. Primite moje iskrene reči podrške. Siguran sam da će sećanje na njihove herojske podvige ostati upamćeno i u Rusiji i u Turskoj“, kazao je Putin.

Podsetimo, u oblasti Kahramanmaraša u Turskoj srušio se rusko avion Be-200, koji je Turska pozajmila za potrebe gašenja požara, a tom prilikom cela posada je poginula, a među njima pet ruskih vojnika i tri turska.
Za sada nije utvrđen uzrok pada aviona, međutim, istraga je u toku.
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Komentar