Dramatična borba s vatrenom stihijom u Hrvatskoj: Požar van kontrole /video/

Vatrogasci se još uvek bore sa vatrenom stihijom koja je u ponedeljak zahvatila Seget Gornji u trogirskom zaleđu, a do ponoći je izgorelo oko 550 hektara pretežito niskog rastinja i nešto borove šume, saopštili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.
Sputnik
Vatrogasci dežuraju na delovima požara koji je pod nadzorom, dok veći deo vatrom zahvaćenom područja još uvek nije stavljen pod kontrolu pa vatrogasci i dalje gase vatru, rekli su u tom vatrogasnom centru, preneli su hrvatski mediji.
Na zahtev vatrogasaca, od oko 00.30 sati za saobraćaj je zatvoren deo Jadranske magistrale, javio je Dalmatinski portal.

Požar se tokom noći proširio

Prema brojnim informacijama s terena, oko ponoći je došlo do delimičnog širenja požara kod Segeta Gornjeg. Svaki udar vetra razbuktava vatru, a ona je u ponoć znatno vidljivija nego sat vremena ranije, javila je tokom noći Dalmacija Danas.
"Procenjuje se da se požar proširio na 400 do 500 hektara. Požar je još uvek aktivan, jedan deo snaga na terenu je zamenjen novim snagama", rekao je tom portalu šef vatrogasne službe Slavko Tucaković.
On je najavio da će od jutros na gašenju požara biti angažovana dva kanadera.
Dodao je da je uz sve snage koje su u ponedeljak gasile požar, a to je 170 vatrogasaca uz 50-ak vozila, angažovano i 26 vojnika.
"Ovo je možda najzahtevniji požar sezone. Ono što je dobro je da nema povređenih vatrogasaca. Nadam se da će požar sutra biti ugašen", rekao je sinoć Tucaković.
Komentar