Medvedev je naterao Vilandera da žestoko pogreši

Mats Vilander, sedmostruki Grend slem šampion, analizirao je ovogodišnje izdanje Vimbldona i mogućnost da Novak Đoković ne bude novi-stari šampion, govoreći o Danilu Medvedevu. Nekadašnji teniser je uvrstio Rusa u red favorita, ali je žestoko pogrešio pošto je Medvedev izgubio od Hurberta Hurkača u osmini finala.
Sputnik
Prvi i ubedljivi favorit Vimbldona je Đoković, koji se rutinski plasirao u četvrtfinale, baš kao i najbolji ruski teniser, trenutno drugi na ATP rang listi, Medvedev, ali je to bila njegova poslednja pobeda na ovogodišnjem takmičenju. 
Vilander je verovao da i pored toga što na turniru učestvuje i Rodžer Federer, jedini čovek koji može da pobedi Đokovića je dvadesetpetogodišnji Rus.
„Ove godine, ne vidim nikoga ko bi uopšte mogao da 'zagolica' Novaka u njegovoj polovini žreba. Što se tiče druge polovine, mislim da bilo ko može da dođe u finale“, rekao je Vilander u kolumni za „L'Ekip“.
Novakov protivnik u četvrtfinalu je Marton Fučovič, dok će se u polufinalu, ako pobedi, sastati sa boljim iz duela Šapovalov – Hačanov.
Predviđeno je bilo, ali se nije dogodilo da sve oči budu uprte u četvrtfinale između Medvedeva i Federera, s obzirom na to da bi pobednik duela bio favorit u polufinalu tog dela žreba (protiv Beretinija ili Ože-Alijasima).
„Sebi sam rekao da mislim da je jedini koji bi možda, recimo, mogao da pobedi Đokovića zbog svoje konstantnosti i svog stila igre, Danil Medvedev. Ali, to još mora da se dokaže“, dodao je Šveđanin.
Medvedev, nažalost, to nije dokazao, doživeo je poraz u dvodnevnom meču protiv Hurkača
Vilander je u kolumni još jednom ponovio da veruje da Novak može da do kraja sezone osvoji i Vimbldon i US open i Olimpijske igre i time zauvek ispiše još jednu stranicu istorije „belog sporta“.
Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto
Federer odbrusio novinarima zbog pitanja o Đokoviću
Sukob teniserki u Londonu: „Užasna si“; „Ti ćeš da mi kažeš“ /video/
Komentar