Dačić: O dešavanjima u Crnoj Gori da se izjasni i mitropolit Joanikije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije trebalo da se izjasni povodom političke krize u Crnoj Gori, nastale usvajanjem Rezolucijom o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.
Sputnik
„Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa. Krivokapić je došao na čelo Vlade jer je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom u Crnoj Gori i položajem Srba u Crnoj Gori“, rekao je Dačić za TV Pink.
On je ocenio da je donošenje te rezolucije ogromno razočaranje i da je upereno direktno protiv Srbije i Republike Srpske, odnosno da je to deo „dobro osmišljenog projekta koji treba što više da optereti Srbiju i srpski narod, da bi se dokazalo da je Republika Srpska nastala na genocidu“.
To je urađeno zbog jakog pritiska iz inostranstva, rekao je Dačić i dodao da se deo vladajuće koalicije ponaša slično vladi koju je predvodio Milo Đukanović.
Dačić je podsetio da je proteklih godina često govorio o aktuelnom crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću i njegovim potezima, ali da sada treba govoriti o budućoj politici Crne Gore.
„Sada više nećemo govoriti o Milu Đukanoviću. Treba da govorimo o drugima koji nose odgovornost. Više ne govorimo o tome kakva je do sada bila politika Crne Gore, već kakva će biti ta politika u budućnosti. I ne očekujem da to bude politika u interesu Srbije, već u interesu građana Crne Gore, a siguran sam da nije bilo u narodnom interesu da se donese ovakva rezolucija. Treba i mitropolit Joanikije da se oglasi i da se malo pozabavi potezima (premijera) Zdravka Krivokapića. Postoji i tu odgovornost“, istakao je Dačić.
Prema njegovim rečima, sve što rade je toliko loše da će se „steći utisak kod naroda da ni Đukanović nije bio tako loš“, preneo je Tanjug.
Pročitajte još:
Komentar