Projekcija filma Malagurskog u Podgorici: Hram pun, incidenti ispred, jedan priveden /video, foto/

Veliki broj ljudi došao je večeras na projekciju filma Borisa Malagurskog „Crna Gora – podeljena zemlja“ u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Građani su se okupili i ispred hrama, jedan deo u znak podrške Malagurskom, dok je drugi deo protestovao protiv njega, a policija je privela jednu osobu.
Sputnik
Projekcija filma počela je u 21 sat uz prisustvo velikog broja građana.
Policija je ispred Hrama oko 21.30 sati sprečila fizički kontakt između građana koji protestuju i onih koji podržavaju organizovanje projekcije filma.
Nedugo zatim došlo je do incidenta ispred obližnje zgrade - policija je upotrebila sprej i privela jednog od okupljenih, jer nije želeo da se udalji i pored upozorenja. Policija je u marici odvezla muškarca koji je na sebi imao majicu sa likom Mila Đukanovića, javili su podgorički mediji.
Predstavnice „Bogougodnice“ okupile su se na Bulevaru Džordža Vašingtona i istakle da „dižu glas protiv politizacije crkve, mržnje i projekcije filma Malagurskog“.
Policija je ispred hrama postavila kordon.
Sveštenici hrama pokušavali su da smire situaciju, a postavljena je i ograda na ulazu u dvorišni deo hrama, prenosi IN4S.
Policija je, kako navodi taj portal, pozivajući se na očevice, više puta intervenisala u sukobima između pridošlih „komito-patriota“ koji su provocirali ljude kod hrama i gađali ih kamenjem. 
Pročitajte još:
Komentar