Rusi su pali, ali ne i klečali

Evropsko prvenstvo tek je počelo, a već se javljaju prve razmirice. Belgijanci su klečali pre utakmice sa Rusijom koju su rutinski dobili rezultatom 3:0 i „nagrađeni“ su zvižducima s tribina u Sankt Peterburgu, dok izabranici Stanislava Čerčesova to nisu učili, kao što je prethodno i najavljeno.
Sputnik
Belgijanci su po običaju preslišali Ruse, baš kao i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada su ih u grupi savladali rezultatom 4:1 u gostima, kao i 3:1 kod kuće.
Sada, čak i bez prve zvezde Kevina de Brujnea, koji je zaradio ozbiljnu povredu lica u finalu Lige šampiona između Mančester sitija i Čelsija (0:1), uspeli su da napune mrežu „zbornaja komande“.
Eriksen preživeo, Rusija pala za 34 minuta
Ipak, velika prašina podigla se pre meča odigranog na veleleponom stadionu Krestovski, s obzirom na to da su Lukaku, Mertens i drugovi klekli, što je znak podrške u borbi sa rasizmom, dok to Rusi nisu učinili.
Stajali su naspram njih, ali su posle 90 minuta u Sankt Peterburgu, završili kao tim koji je pao na kolena. Fudbalski i rezultatski su nokautirani izabranici selektora Stanislava Čerčesova.
I oglasio se komandant „zbornaja komande“, koji je na svom zvaničnom Tviter profilu samo kraktko konstatovao.
​„Zato nismo kleknuli“.
Ipak, daleko rečitiji bio je Čerčesov kada se na konferenciji za medije pojavio i pričao o porazu Rusije.
„Još uvek samo na turniru. Odabrali smo naš sistem koji je delimično funkcionisao, ali se posle rano primljenog gola brzo pokvario. Belgijanci su postigli pogodak i bilo je teško oduzeti im loptu. Želeli smo bolji meč, što se tiče učinka i rezultata, ali idemo dalje“, kazao je Čerčesov.
Rusima koji se nalaze u B grupi imaju još utakmice sa Danskom i Finskom, pa je jasno da bi u slučaju dobrih rezultata mogli da izbore plasman u nokaut fazu.
► Kapiten u misiji spasavanja života /foto/
► Finskoj tri boda u utakmici u kojoj je pobedio život
► Fudbaler Danske budan i u stabilnom stanju!
Komentar