Bogdan je utišao „Garden“ – vreme je i za „grad bratske ljubavi“ /video/

Košarkaši Atlante Hoks pobedili su Njujork Nikse 103:89, čime su došli do trijumfa od 4-1 u prvoj rundi plej-ofa. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je odličnu seriju i sada sledi žestoka borba sa Filadelfijom 76ers – ekipom iz grada „bratske ljubavi“.
Sputnik
Očekivala se ujednačena serija između Niksa i Hoksa, mnogi su mislili da ćemo gledati sedam mečeva, ali Bogdanović, Jang i kompanija pobrinuli su se da posao završe nakon pet utakmica.
Atlanta je bila bolji i kvalitetniji rival, imala je više oružja u napadu, a i defanzivno je bila izvrsni, te zasluženo prolazi u polufinale Istočne konferencije.
Bogdan Bogdanović iza sebe ima odlične utakmice, što govori i prosek od 14,4 poena, 6,6 skokova, 3,8 asistencija i 1,4 ukradene lopte meču.
Samo u ovom poslednjem duelu, koji je odigran u Medison Skver Gardenu, nije bio dvocifren, pošto je imao 9/7/5, ali ja na parketu proveo 35 minita i još jednom se pokazao kao veoma važan šraf u timu Nejta Mekmilana.
Hoksi su petu utakmicu prelomili u trećoj i četvrtoj četvrtini, te Niksi nisu imali šansu da se vrate u meč i unesu dramu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Trej Jang sa 36 poena, dok je domaćina predvodio Rendl sa 23 i 13 skokova.
Iza ekipe iz Njujorka je sjajna sezona, ali ovo je bio maksimum i videćemo kakvi će biti naredne takmičarske godine.
Bobi „iks faktor“, Luka blistao – Dalas na korak do polufinala! /video/
Kada je reč o Atlanti, sada sledi poslastica za košarkaške ljubitelje – duel sa prvoplasiranom Filaldefijom 76ers.
Siksersi su završili posao protiv Vašington Vizardsa (4-1), međutim, povredio se Džoel Embid, jedan od trojice kandidata za MVP-ja i pitanje je da li će biti spreman za seriju sa Atlantom.
Centar Filadelfije povredio je meniskus u kolenu i odsustvovaće još nekoliko dana van terena. Trebalo bi da zaigra protiv Hoksa, ali jasno da neće biti sto odsto spreman.
Tu će Hoksi tražiti šansu, i te kako su sposobni da se muški suprostave Sikserima i ne bi bilo iznenađenje kada bismo ih gledali u finalu Istoka.
Ali, o tom potom, očekuje nas veoma uzbudljiva serija i Bogdan Bogdanović ponovo biće jedan od važnijih igrača za uspeh franšize iz Džordžije u plej-ofu.

NBA, rezultati:

Filadelfija – Vašington 129:112 (4-1)
Njujork – Atlanta 89:103 (1-4)
Juta – Memfis 126:110 (4-1)
LA Klipers – Dalas 100:105 (2-3)
Bobi „iks faktor“, Luka blistao – Dalas na korak do polufinala! /video/
Amerikanci u čudu zbog Srbina – i neverovatnog podatka o kojem ne prestaje da se priča
Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/
Komentar