Amerikanac oduševljen Novakovim odnosom prema Rusu /video/

Novak Đoković je dan pred prvi duel na Rolan Garosu odradio trening sa ruskim teniserom Aslanom Karacevim, što je izazvalo dosta komentara javnosti.
Sputnik
Trening Đokovića i Karaceva nije bilo najbitnije dešavanje van terena Rolan Garosa zbog svega što se odvilo sa Naomi Osakom, ali je i dalje izazvao oduševljenje pristalica oba tabora.
Srpski i ruski teniser razmenjivali su udarce u ponedeljak, dok su im mečevi bili zakazani za utorak. Karacev je prošao prvo kolo savladavši Džensona Bruksbija sa 3-0 u setovima, dok je Novak rutinski eliminisao Tenisa Sandgrena, takođe sa 3-0.
​Američki novinar Džon Verthajm je podsetio da nije uobičajeno da najbolji teniseri kao što je Novak, koji je trenutno prvi na ATP rang listi, treniraju sa potencijalnim protivnicima u završnim rundama grend slemova.
Skandal - druga teniserka sveta se povukla sa Rolan Garosa!
„Obratite pažnju da na rasporedu treninga piše da će Đoković prebacivati lopticu sa Karacevim. To pokazuje njegovo poštovanje, kolegijalnost i samopouzdanje. Ne bi svaki najbolji teniser to uradio, posebno ne sa čovekom koji ga je pobedio pre nekoliko nedelja“, naveo je Verthajm.
Karacev, trenutno 26. teniser planete, i Đoković mogu da se sastanu u polufinalu Rolan Garosa, ali će do tog duela doći samo ako, pored ostalih prepreka, Srbin savlada Rodžera Federera, a Rus šokira Rafaela Nadala.
Podsetimo, njih dvojica su ove godine već igrali dva puta. Novak je bio bolji u polufinalu Australijan opena sa 3-0, a Aslan u polufinalu Srbija opena sa 2-1.
Povratak u velikom stilu – Federer ekspresno do drugog kola u Parizu
Đoković „zapalio“ tribine i poslao snažnu poruku Nadalu! /video/
Desilo se nemoguće – Medvedev dobio meč na Rolan Garosu
Komentar