London: Budući odnosi sa Moskvom će zavisiti od njenog ponašanja

Budući odnosi Velike Britanije i NATO zemalja sa Rusijom će zavisiti od ponašanja Moskve, izjavio je šef britanske diplomatije Dominik Rab.
Sputnik
„Naša vrata su uvek otvorena za pozitivne odnose i diplomatiju, mislim da je to nešto zajedničko za zemlje NATO-a, ali Moskva mora da promeni ponašanje“, rekao je Rab na koferenciji za štampu.
On je precizirao da se to odnosi na situaciju na granici sa Ukrajinom, „sajber-napade i dezinformacije“, kao i navodnu upotrebu hemijskog oružja, uključujući i na teritoriji Rusije.
Postoji mogućnost za pobošljanje odnosa sa Rusijom, tako nešto bismo pozdravili, ali to zavisi od promene ponašanja Moskve“, izjavio je ministar.
Ranije je britanski ministar spoljnih poslova predložio predstavnicima zemalja G7 da razviju mehanizam za borbu protiv ruske „dezinformacije i propagande“.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je izjavila da Moskvu za širenje propagande optužuju oni koji su sami u njoj ogrezli.
Zapadni političari su više puta optuživali Rusiju za mešanje u izbore, širenje lažnih vesti i vršenje sajber napada. Moskva je takve izjave više puta demantovala, ističući da su neosnovane. Kako je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Rusija ne prihvata mešanje u sopstvene stvari i nikada to sama ne čini.
Pročitajte još:
Komentar