Strašne pretnje na Vaskrs u Hrvatskoj: „Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“ odjekivalo Borovom /video/

Opština Borovo na svojim Fejsbuk stranicama objavila je dva snimka na kojima se vidi više desetina mladića kako prolaze mestom u nedelju, na pravoslavni Vaskrs, u pratnji policije. Skandiraju pesmu „Zovi samo zovi, svi će sokolovi za te život dati“, te „Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“, dok se na drugom snimku snimci čuje „Ubij Srbina“.
Sputnik
S obzirom da je kolona prolazila Borovom u pratnji policije, „Novosti“, nedeljnik koji izdaje Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj, poslao je pitanje Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj o kakvom skupu se radi te zašto krivci nisu sprečeni u iskazivanju govora nacionalne mržnje.
Portparol PU Dragoslav Živković potvrdio je da su u nedelju, 2. maja, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vence na memorijalnom spomeniku 12 hrvatskih redarstvenika, dvadesetak mladića krenulo u koloni kroz mesto te da su izvikivali neprimerene poruke.
Kako je rekao Živković, policija je odmah reagovala, izdvojila one koji su vikali preteće poruke, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje, prenosi portal Novosti.
Inače, juče su pripadnici vukovarskog ogranka navijača zagrebačkog „Dinama“ Bed blu bojs u Borovu Selu iza spomenika dvanestorici hrvatskih policajaca poginulih na početku sukoba u Hrvatskoj, naslikali mural u njihovu čast.
Pročitajte još:
 
Komentar